Om Rikke

Hvem er jeg

Jeg er efterhånden ved at blive en lidt moden “dame”. Født i 1955 – med 2 voksne børn og 4 fantastiske børnebørn. Er født og opvokset i Grenå. Og er nu efter mere end 25 år ved at vænne mig til at bo på Sjælland, midt i det skønne  Lejre-område – med horisont og højt til himlen. Noget, som i den grad passer min indre bonderøv.

I alle mine voksenår har jeg – dog med et par pauser – arbejdet som laborant. Der manglede dog “noget”  i mit arbejdsliv for at jeg kunne bruge nogle flere og andre sider af mig selv, end jeg var vant til. 

Kinesiologi og det, der følger med

Det var vel kinesiologien, som fandt mig. Så heldig kan man være. Og jeg var solgt fra første møde. Jeg elsker mit arbejde. Og jeg er meget ydmyg og taknemmelig for at få lov at følge mine klienter i deres liv, og deres ofte inderste håb og drømme. Det er en stor gave at være en del i den proces.

Lidt af hvert

Jeg er uddannet på Dansk Pædagogik Kinesiologiskole hos Annemarie Goldschmidt i 2005

Enhedsterapeut – eksamen 2015 v/ Audun Myskja, Norge

Derudover årlig opdatering

Jeg har over årene løbende opdateret og udvidet min værktøjskasse med en lang række kinesiologi-kurser, reiki-kurser samt akupunktur. Alt sammen for at kunne yde den bedste hjælp til mine klienter.

Samlet antal lektioner er i skrivende stund på mere end 1800 fordelt på mange fantastiske danske og udenlandske instruktører og undervisere.

Som RAB-registreret kinesiolog forpligter jeg mig til løbende at opdatere min faglige viden, så du som klient er sikret en god og tidssvarende behandling.

RAB registrereingen garanterer at din behandler har en uddannelse af en vis varighed – samt har eksamen i anatomi, fysiologi og sygdomslære.

SundiLejre er et netværk af virksomheder under Lejre Erhvervsforum som leverer ydelser inden for sundhed og helse. Jeg var i 2018 med til at starte netværket op. Vi er nu vokset til en pænt stor flok, som samarbejder  – både i forhold til større synlighed i lokalområdet – og også til at kunne tilbyde vores klienter den bedste hjælp. 

Som medlem af Danske Kinesiologer har jeg min brancheforening i ryggen. Vi arbejder inden for en række etiske retningslinier – og der er klagemulighed, hvis du som klient føler dig dårligt behandlet.

Som medlem af DK er jeg underlagt tavshedspligt.

Ved medlemsskabet medfølger en forsikring, så du er dækket, mens du er hos mig.

Information om hvordan

Kinesiologi-butikken opbevarer og behandler data.

Virksomhedsoplysninger:
 • Kinesiologi-butikken v. Rikke Barbro Bendixen, DK-Kinesiolog-RAB, Enhedsterapeut
 • Adresse: Flintevænget 25, Osted  4320 Lejre
 • Telefon: 22390868
 • E-mail: kontakt@kinesiologi-butikken.dk
 • Web-adresse: www.kinesiologi-butikken.dk

Jeg behandler altid dine data i overenstemmelse med EU´s databeskyttelsesforordning (GDPR), markedsføringsloven samt de til enhver tid gældende love i Danmark.

Hvis du er klient, behandler jeg dine data på denne måde:
 • Jeg opbevarer din journal i aflåst skab.
 • Din journal indeholder dit navn, adresse og dine kontaktoplysninger samt de helbreds- og andre personlige oplysninger, som du har givet til mig i forbindelse med dit besøg i klinikken.
 • Jeg har tavshedspligt og det er udelukkende mig, som ser dine oplysninger.
 • Jeg benytter IKKE cpr-numre
 • Jeg opbevarer din journal i 3 år efter afsluttet behandling. Derefter makuleres journalen.
 • Du kan til enhver tid bede om indsigt eller at få slettet/ændret de oplysninger, som jeg opbevarer om dig.
 • Kinesiologi-butikken har indgået databehandler-aftale med one.com, som er vores udbyder af web-side og forretningsmail.

Som klient:

 • Giver du i forbindelse med din første bahandling skriftligt samtykke til at jeg må opbevare dine data i overensstemmelse med persondataforordningen som trådte i kraft 25. maj 2018.
 • Kan du til enhver tid bede om indsigt eller at få slettet/ændret de oplysninger, som jeg opbevarer om dig.

Kontakt/aftaler.

 • Sker enten personligt, telefonisk eller via mail.
 • Er aftalen indgået efter mailkorrespondance, bliver mails slettet efter behandlings påbegyndelse. Andre mails om forespørgsler og lignende slettes efter max 2 måneder.
 • Aftaler registreres i fysisk kalender med navn og evt. kontaktoplysning (tlf-nummer)
 • Facebook og andre sociale medier anvendes IKKE til at indgå aftaler eller til at kommunikere om personlige emner. Her henvises i stedet til mailkorrespondance eller kontakt via telefon.

Hvis du har tilmeldt dig mit nyhedsbrev

 • Modtager du nyhedsbreve, som handler om kinesiologi, enhedsterapi og anden inspiration om sundhed, energimedicin og komplementær behandling.
 • Modtager du nyhedsbreve via Mail Chimp, som jeg har indgået databehandler-aftale med.
 • Kan du altid framelde dig igen ved at klikke på linket i bunden af nyhedsmailen.
 • Kan du være sikker på, at jeg ikke deler dine data med andre.

Fra meget introvert til knapt så meget

Min helt egen proces i alt dette har jo strakt sig over en årrække. Og det er ikke til at sige, hvordan verden ville have set ud, hvis ikke…

Men den mest tydelige forandring hos mig selv er nok, at jeg hviler mere i mig selv og hvad jeg står for. Og at det ikke er så farligt at stå frem og være synlig, som det var engang. At det ligefremt skulle blive sjovt at holde foredrag og workshops , havde jeg aldrig i min vildelse fantasi forstillet mig.

Visioner og tanker omkring mit arbejde

Jeg vil rigtig gerne være med til at formidle, at VI KAN SELV. At det ikke behøver at være så kompliceret – og at kroppen er fantastisk til at helbrede sig selv, når den får mulighed for det.

I klinikken giver jeg ofte mine klienter hjemmeopgaver med hjem. Det kan være enkle øvelser, som vi er stødt på i behandlingen. Det er med til at give dig som klient magten tilbage. At du kan gøre noget selv – at det er enkelt – og at du mærker, at det bare virker.

Fremtidens sundhedssystem

Mit ønske og store håb for fremtiden er, at der fra det officielle Danmark kommer en erkendelse af, at der er brug for et større samarbejde mellem det konventioenelle og komplementære. Begge har deres styrker og svagheder. Men med fælles fodslag kunne meget nås.

Klienter/patienter ønsker at blive taget alvorligt og lyttet til, når de efterlyser alternativer og supplementer til medicin og operationer. Jeg oplever, at ønsket om at være medspiller i eget liv bliver mere og mere påtrængende.

Jeg tror på, at tiden snart er moden til samarbejde på tværs af alle tidligere skel. At vi som samfund vinder både menneskeligt og økonomisk, når vi giver borgerne ret til at vælge det, som er det rette for dem. Konventionelt – komplementært – eller et mix af det hele.

Del hvis du synes om denne side